George Takei után szabadon mi is úgy véljük, hogy a Twilight-franchise hatalmas károkat okoz a spekulatív fikciónak: tűrhetetlen szintre háziasítja a vámpírokat, ormótlan idiotizmust farag a vérfarkasokból, nagyot rúg a fantasyba - és azzal együtt a sci-fibe is, tekintve, hogy a két műfajt a spekulatív fikció nevezetű irodalmi ágazat közösen foglalja magába. Nos, a sci-fi és a fantasy elleni hadjáratnak nincs vége: ugyanis a The Hunger Games-t is jegyző Lionsgate Studios visszavonhatatlanul és kegyetlenül felvásárolta a Summit Entertainmentet, egy sajtótájékoztatóban pedig vázolták, hogy mennyire komoly elképzeléseik vannak a Twilighttal...

... ami, úgy volt, véget ér idén ősszel, az utolsó film moziba kerülésével. És akkor arccal egy új, tisztább kor felé fordulhattunk volna, ahol a vámpírok megint önző, démoni figurák lehetnek, akik NEM csillognak a napfényben és a legnagyobb problémájuk nem az, hogy szereti-e őket misztikusan jó illatú (???!) barátnőjük, hanem hogy melyik szende szűz torkát harapják át.

Nos, a Lionsgate úgy döntött, ők most megtalálták a fejőstehenet. Ügyvezető igazgatójuk, Jon Feltheimer máris lenyilatkozta, hogy "valamilyen formában" tovább akarja pörgetni az Alkonyat világot - hiszen a novemberben érkező utolsó Hajnalhasadás-film a legpesszimistább előrejelzések alapján is annyi pénz fog termelni, hogy azt tonnában könnyebb kimondani, mint összegben (milliárd dollárról is lehet szó), így nyilvánvaló ez a lépés a részükről.

A Sam Raimi-féle Pókembert az elkészülte után 10 évvel már remake-elik (a film már bőven készül), és Feltheimer máris azzal riogat minket, hogy ez a Twilighttal is megtörténhet. Sőt, miért is ne történne meg? Hiszen épp mennek ki a divatból ezek a csillogó vámpírok, nem kéne megvárni, hogy újra fivatba kelljen őket hozni...

Sőt, a cégvezető még vérmesebben ijesztget. Ugyanis véleménye szerint nem volna csacsiság a Twilightot elvinni a TV KÉPERNYŐKRE. Nos, aki eddig még nem érezte úgy, hogy a végidők pernyefüstös szelei fújnak Feltheimer úr szájából, az most már bizonyára átlátja. Egy cikk az interneten egyenesen a Star Trekkel (!!) vetekedő világ kiépülését is kilátásba helyezi arra az esetre, ha az Alkonyat bekúszik a TV-be.

A magunk részéről mi nagyon azt réméljük, hogy a Lionsgate nem áll rá nagyon a Twilightra ezek után, hanem sokkal inkább a The hunger games - Az Éhezők Viadala világban találják meg meggazdagodásuk és boldogságuk zálogát. És azt is nagyon reméljük, hogy nem éljük meg azt a világot, amikor péntek esténként a várost elönti a tv előtt ülő 13 éves leányok sikoltozása.