Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Steampunk rövidfilm: Miért nem érdemes az úttesten ácsorogni?

Consurgo, consurgere, consurrexi, consurrectum. Latin ige, annyit tesz: felkelni, felemelkedni. Ezt az igét választották címül azok a diákok, akik az alábbi, erősen steampunk beütésű animációs filmet készítették. Saját bevallásuk szerint másodikas egyetemista korukban készítették ezt a morbid, de gyönyörű alkotást, amiben egy kislányt ismerhetünk meg, aki fiatalon jön rá, hogy nem mindig éri meg az úttest közepén állni...

Tovább

Az apokalipszis steampunk lovasai

A végítélet lovasait mindnyájan ismerjük, nem? (Időről időre el is szabadulnak a Földön, bár még csak ízelítőket adnak ahhoz képest, amit majd az apokalipszis idején kapunk tőlük.) Ők háború, járvány, éhínség és halál.  Szerepük az apokalipszis folyamán nem sok magyarázatot igényel, elég beszédes nevük van. A kérdés inkább arra vonatkozik, hogy mikor kirándulnak végig szerte a Földön, 2012-ben, vagy esetleg kicsit később? Ráadásul, ahogy már idéztük az #56-os Szabályt: "Ha létezik, van belőle steampunk.", ezekből a derék lovasokból is van ilyen...

Tovább

AT-AT lépegető az 1800-as évek végéről

A Star Wars-saga talán legzseniálisabb installációja mindközül A Birodalom Visszavág. Minden idők egyik leglátványosabb sci-fi felszíni csatája is itt látható (ugyan már, milyen Episode 2?? CG-vel már otthon is előállítható olyan küzdelem, de ez a letisztult, kegyetlen csata a lassan, de kérlelhetetlenül és megállíthatatlanul közelgő birodalmi csapataival sokkal sötétebb és baljósabb, mint maguk az árnyak...). Ennek a csatának pedig esszenciális eleme a birodalmi lépegető, az AT-AT. Ezzel a rokonszenves gyilkoló óriással kapcsolatban csak egy dologba nem gondolunk bele soha: egyrészt, hogy milyen komoly legénysége is van, másrészt (amire még annyira sem gondolunk), hogy milyen is lenne ez a harci monstrum, ha az a messzi-messzi galaxis is kapott volna egy Viktória királynőt és egy jól sikerült, gőzzel teli 1800-as évek végét.

Tovább

Egyedülálló honi találmány: megérkezett a steampunk laptop!

Kis hazánk számtalan feltalálóval büszkélkedhet. Például Bíró Lászlónak köszönhetjük a golyóstollat, a golyós dezodort vagy a mosógépet, Asbóth Oszkár pedig a helikopter mai formájának elnyeréséhez járult hozzá nagyban. És igaz ugyan, hogy Vörös "Zackary" Zoltán (még) nem találta fel a spanyol viaszt, de mint ahogy az imént említett úriemberek, úgy ő is nagyban hozzájárul hazánk nevének öregbítéséhez egy újszerű és merész alkotással. Nem csalás, nem ámítás: az úriember elkészített egy steampunk laptopot!

Tovább

Steampunk lakás

Egy Jeremy Noritz névre hallgató filmes 2006-ban meglepte megát egy manhattani apartmannal. Csekély 1 300 000 dollárt fizetett érte. Azután megszállta az ihlet, és évek munkájával, illetve több tízezer dollár elköltésével igazi steampunk paradicsommá alakította. Nem kímélte magát, és a lakás összes helyiségét kidekorálta. A lakás most eladó, egy hozzá hasonló fanatikus 1 750 000 dollárért megvásárolhatja.

Tovább

Hölgyek! Itt az új divat, tessék követni

Megszoktuk azt, hogy a ruházkodás terén (különös tekintettel a női ruhákra) tökéletesen a divat az úr: a diktátorok által "régi"-nek gúnyolt modellek seperc alatt eltűnnek a piacról, obskurus aluljárókban sem lehet rájuk lelni, és egyből eláraszt mindent az "új", "trendi" ruhastílus, hiába volt a régi is nagyon jó, szép, vagy kényelmes. Nos, kedves Hölgy Olvasóink, íme, a legújabb divatirányzat a kifutón. Mi csak reménykedünk benne, hogy ez minél előbb eléri a piacokat, és rekordideig marad is.


 

Tovább
0 db

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek