Többek között az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége is szerettel várja találkozóra a magyar Star Wars rajongókat! Csütörtökön, 2012 május 4-én a Vörösmarty téren, 16:30-tól várnak mindenkit!

"May the Fourth be with you!

Május negyedike a Csillagok háborúja-rajongók nemzetközi ünnepnapja. Az apropóját egy vicces félrefordítás adta pár évvel ezelőtt, mikor is egy német Tv-műsorban a „may the force“ kijelentésből az Erőt (force) simán “negyedik”-nek (fouth) értette hasonló csengésük miatt a műsorvezető. Ez adta az alapötletet, hogy legyen május negyedik napja az a nap, mikor az SW-fanok világszerte megünneplik a saga fennállását, jelmez, póló, övön lógó fénykard hordással, vagy bármi mással ami a Csillagok háborújához köthető.

Éppen ezért idén a hazai rajongói közösség egy kisebb felvonulást tervez a jeles napra. Segíti őket, hogy a jeles nap éppen péntekre esik, úgyhogy kihasználva a délutánt, Budapesten, 16-17 óráig gyülekeznek a Vörösmarty téren. Ha már mindenki megérkezett, a Deák tér-Bajcsy-Zsilinszky-Oktogon útvonalon egészen a Hősök teréig menetelnek, és még talán ott is maradnak, hogy fénykardjaikkal színesítsék a budapesti estet. A kezdeményezést példátlan összefogás jellemzi, várhatóan rengeteg jelmezes és „civil” felvonuló fog részt venni az eseményen, és már számos blog, hírportál, újság vagy tv-csatorna is bejelentette, hogy riportot készít az eseményről, vagy legalábbis ott lesz.

Legyen egy jó május negyedikénk, akinek van kedve, ideje, tartson a csapattal. Az Erő legyen velünk!"