Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Star Wars Bowling

Természetesen már mindent lehet kapni SW dizájnnal. De nálam most taroltak azok az egyedi festésű bowling-golyók, amelyek limitált példányszámban az interneten rendelhetőek meg. Áruk darabonként kétszáz dollár. Hát, ha lenne épülő halálcsillag 2 golyó, azon már én is elgondolkodnék.

Tovább

Egy szuperszámítógép, ami forradalmakat jósolhat meg

Történészek, szociológusok, katonatisztek, politológusok, és a szellemi elit számtalan más csoportja próbálja előrejelezni a világ fontos eseményeit, nevesül, válságokat, háborúkat, forradalmakat... mondani se kell, eddig eléggé sikertelenül. Most azonban nagy áttörést sikerült elérni - egy szoftver segítségével.

Tovább

A nap képe: időjárásjelentés következik

http://s3-ak.buzzfed.com/static/imagebuzz/web04/2011/9/26/2/game-of-thrones-fall-is-coming-3691-1317018728-50.jpg?full=1

Figyelem, figyelem, egy kis időjárás-előrejelzés következik! Így szeptember vége felé járva hamarosan végleg búcsút mondhatunk a nyárnak, s lassanként beigazolódni látszik a Stark-ház jelmondata is. Persze azért a nagykabátot nem kell még elővennünk, de a gereblyét nem árt kézbekapni, hogy legalább olyan vitézül felvehessük a harcot a hulló falevelek ellen, ahogy teszi azt Eddard Stark is. Mert bár George R. R. Martin nem érezte úgy, hogy feltétlen említést kell tennie erről a harcról, mi azért tudjuk és véssük jól eszünkbe: közeleg az ŐSZ.


Rhaenyra jelentését hallották.

Tovább

Sci-fi és fantasy hősök Napóleon ellen

Mindannyian tudjuk a Terminátorról, hogy legyőzhetetlen, Zsákos Frodóról, hogy nagyon szívós és mindenképpen eléri a kitűzött célját, és azt is, hogy a Pókember nagy tapasztalattal, igen gondosan szövi a hálóját. Kemény fából faragott gyerekek ezek, ebből következően pedig tartós az élettartamuk. Aztán arról is van információnk, hogy Magneto és X professzor mutáns csatározásai nem tegnap kezdődtek, hogy a gyémántfiú Edward Cullen már több, mint száz éve igyekszik káprázatos csillogásával megnyerni magának a napi vámpír-betevőt, valamint, hogy Piton professzor sem most kezdte a bájitalkeverést. Azt pedig már talán mondani sem kell, hogy Kirk kapitány hírnevén és rajongó táborán sem fog az idő. Kortalan csapatról van tehát szó kedvenc sci-fi - és fantasy-hőseink személyében, amit mi sem bizonyít jobban, mint az alábbi képsorozat. Ennek tanúsága szerint ugyanis ők már a napóleoni háborúkban is délcegen állták a sarat - méghozzá orosz generálisokként.

Tovább

A vámpírok köztünk élnek

És valóban nem telhet el nap anélkül, hogy ne botlanánk bele valahol a XXI. század szupersztárjaiba. Filmek, sorozatok, könyvek érkeznek futószalagon a témában, a vérszívók pedig kedvesen villantják ránk hosszú szemfogaikat az ezeket reklámozó plakátokon. Az éjszaka öröklétű démonai azonban nem csak a legendákból kinőtt szórakoztatóipar gyermekei. Legalábbis ami a jellemzőiket illeti. Létezik ugyanis egy betegség, amelynek tünetei szinte teljesen megegyeznek Drakula gróf ismertetőjegyeivel.

Tovább

A nap (rém)képe: Ej, vége mikor lesz?

Félreérteni ne tessék: nincsen nekünk zsigerileg ellenünkre a Harry Potter-jelenség. Hiszen nagyon is szeretjük mi a fantasztikumot, akár tinédzser a főszereplő, akár nem. De azért szeretjük, ha az örökélet-kódot nem írja be velünk szemben egy franchise, akármilyen jó is legyen! Márpedig ez a kép bizony arról árulkodik, hogy Edény Herbert pontosan erre készül: hatalmas, kritikus csapást akar mérni a világra egy anime képében. Ez már azért sem volna olyan nagyszerű, mert a kép alapján az animék giccsesebb stílusú köreiben akar versenyre kelni olyan nagy nevekkel, mint például a Vampire Knight... és ez már nekünk is sok.

(Feltéve, hogy a kép nem poénból készült - ami erősen elképzelhető azért.) Teljes képért tovább a posztba!

Tovább

Melodikus világvége

Lezuhant (?) az UARS műhold a NASA szerint, ez alkalomból pedig érdemes kicsit elmélkedni aFölddel ütköző égitestekkel kapcsolatosan. És ha már belemegyünk ilyen gondolatjátékokba - miért ne hallgatnánk közben valami elsöprően jó zenét, például a Pink Floydtól (Legyen például az a dal a The Great Gig in the Sky, a The Dark Side of the Moon albumról)? Ha pedig már amúgy is zenét hallgatunk, nézzünk is hozzá valamit - például egy hatalmas égitest Földdel való ütközését. Hogy legyen miről gondolkoznunk.
Jó szórakozást (és köszönjük Harrison Bergeronnak a videó linkjét!)!

Tovább

Top 10 vámpír femme fatale - I. rész

A klisé a következőképpen hangzik: mikor leszáll az éj, a sötétség gyermekei új életre kelnek, és vad portyázásra indulnak, hogy ártatlan halandók vérét vegyék. A valóság forgatókönyve szerint azonban nem kell démonoknak megjelenni ahhoz, hogy a legkeményebb macsó térdei is remegni kezdjenek. Ehhez már bőven elég egy szende szőke, egy pimasz barna vagy egy ártatlan vörös színre lépése is. A hatást pedig csak fokozza, ha mondjuk a szöszke angyalka egyúttal vérszívó is. Bizony, a legdurvább veszélyforrást a Végzet halhatatlan vámpírasszonyai jelentik, akik csábító és megtévesztő csomagolásuknak köszönhetően könnyedén elejtik a prédát. Pánikra azonban semmi ok: Uraim, készüljenek! Most megtudják, hogy kiktől kell a leginkább félteniük életüket és vérüket! Legalábbis a filmvásznon és a televízió képernyőjén.

Tovább

A jövő biztonsága

Jövőbeni üzenetet fogott el az ITBN csapata, amelyet az idei konferencia beharangozó video trailereként mutatott be a szervezőség. 2011-ben 7. alkalommal jelentkezik az Informatikai Biztonság Napja, amelynek első előadásán izgalmas és futurisztikus meglepetéssel lepik meg a látogatókat. Ehhez kapcsolódóan Galántai Zoltán jövőkutató, Kovács Tücsi Mihály sci-fi író és Kurucz Péter piackutató fogja elemezni a közeli és távoli jövő IT biztonsági témakörét és a megdöbbentő látottakat. Az ITBN vendége lesz Csányi Vilmos világhírű etológus, aki a biztonság legnehezebben kezelhető eleméről, az emberről fog előadásában kitérni. Újdonság, hogy az ITBN szakmai platform kezdeményezésére létrejött KIBEV (Önkéntes Kibervédelmi Összefogás) is kitelepül az eseményre. Közel 2000 embert várnak a szervezők Szeptember 27-28-án a 7. ITBN Konferencián. Te miért hagynád ki? Regisztrálj most!

Tovább

13 extrém filmposzter

Annak ellenére, hogy a nagy forgalamzó-és filmgyártó cégek akár dollármilliókat is képesek egy-egy film népszerűtésére költeni, mindig becsúszhat egy hiba. A hollywoodi merchandising gépezete az ország határain kívülre úgylátszik már nem ér el: ezt bizonyítják legalábbis a most előkerült poszterek. Félreértelmezések, képzőművészeti műremekek és olcsó megoldások következnek!

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek