Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A birodalmiak már a spájzban vannak...

Tovább

A nap képe: Édes űrélet

Legyen szó bármelyik sci-fi klasszikusról, a benne szereplő futurisztikus transzportáló eszközök mindig megihletik a kreatív rajongókat. (Példának okáért láthattunk már birodalmi lépegetővé átszerelt babakocsit a Star Wars-univerzumból, de igen valószínű, hogy a Star Trekben szereplő Enterprise sem úszta meg hasonló akció nélkül.) Ezúttal Joss Whedon (a Buffy atyja) rövid életűre sikeredett sorozatának, a Fireflynak és a hozzákapcsolódó filmnek, a Serenitynek fém-főszereplőjéből készült cukrász remekmű. A Serenity űrhajú édesszájú rajongóinak ideális születésnapi kísérő ajándék.

Tovább

A horrorfilmek új arca: FarmVille egész estés a láthatáron!

Bárki, aki tíz percnél tovább volt regisztrált a Facebookon, ismeri a Zynga cég nevét. Ők azok, akik masszívan függőséget okozó közösségi játékokkal rothasztják agyunkat: a Mafia Warstól kezdve a Restaurant City-n át a FarmVille-ig rengeteg ilyen játék fűzödik a nevükhöz. Alec Sokolov és Joel Cohen neve pedig azoknak lehet ismerős, akik látták a Toy Story filmet (ezek ketten többek közt azon is dolgoztak). Hogy hogyan jön össze a Zynga FarmVille-je és a két filmes szkriptíró? Nos, utóbbiak az előbbiekkel dolgoznak egy filmen... a FarmVille alapján... úgyhogy, kezdhetjük elkapálni magunkat!

Tovább

Mohács: Total War

A számítógépes játékok rengeteg hátrányáról cikkek ezrei jelennek meg évente, a Mortal Kombattól, az Assassin's Creedtől vagy a Dead Space-től agresszívvá és félőssé váló gyerekekkel riogatva a szülőket. A koncentrációképesség hanyatlásáról, érdektelenségről számolnak be, vagy azzal a képpel riogatnak, ahogy például egy World of Warcraftozó kínai férfit még az éhség sem tud elrángatni a számítógépe elől. Eddig rendben - de mik a játékok előnyei? Erről jóval kevesebbet olvashatunk manapság, pedig valljuk be, a legújabb művészeti ágról beszélünk. Egy magyar csoport pedig nem régiben felhívta a figyelmet arra, hogy micsoda hasznos oktatási pluszanyag lehet egy-egy játék. Hogy bizonyságot is nyújthassanak, készítettek egy mozgóképes magyarázatot a mohácsi csatáról.

Tovább

Man of Steel forgatási képek

Egy biztos: a következő Superman film komoly változásokat fog hozni a franchise-ba. Láttak már szakállas Supermant? Hát vöröshajú Lois Lane-et? Zack Snyder készülődő filmje máris tartogat pár meglepetést. Biznyíték gyanánt szolgáljon eme két fotó.

Tovább

Vader-sama, konnichiwa

Óhajo gozejmasz, kedves olvasók! Nyissuk ezt a reggelt egy képpel Vader Nagyúr egyik legújabb hobbijáról. Tetszik tudni, ez a sith ha teheti, szamuráj is kicsit. Tessék elfelejteni a becstelen Vadert, ő egy szigorú, japán erkölcsi kódex alapján élő harcos, katanával, wakizashi pengékkel, és idióta angol akcentussal. Fiának sem annyit mond, "Luke, I am your father", hanem bizony szép hosszadalmasan dörgöli az orra alá: "Luke-san, boku wa kimi no otoo-san desu." Ezzel kapcsolatban versenyt hirdetünk: szedjük össze annyi nyelven az ominózus mondatot (Luke, én vagyok az apád), ahányon csak lehet! Ide várjuk kommentben, vagy a Galaktika facebook oldalára. A nyeremény egy magashegységi pirospont! Addig is, Force no tomo ni aran koto wo!

Tovább

A nap képe: Halálcsillag helyett...

...ha más fegyvere is lett volna a Birodalomnak, egészen más fordulatot vehetett volna a Star Wars cselekménye. Azonban olybá tűnik, a messzi-messzi galaxis túl messzire esik az internetszolgáltatóktól, ez pedig kétségtelenül nagy slamasztikába sodorta a rohamosztagosokat. Most viszont itt a lehetőség, hogy elképzeljük, mi lett volna, ha élhettek volna a Gugli Erejével.

 

Forrás: geeksaresexy.net

 

Rhaenyra postja

Tovább

Gyógyszekerek

Minden trekkerek álma most valóra vált: a Star Trek ezentúl nem csak a rajongás tárgyaként, de konkrét "gyógyszerként" is értelmezhető. Diszlexiája van? Kezelőorvosa és gyógyszerésze véleménye helyett kérdezze meg klingon nyelvtanárát! A probléma megoldása garantált!

Tovább

A lóf***-t, nehogy már, te vagy a Blade Runner ruhatára?

Volt ugye ez a film, a Blade Runner. Szerettük, annak ellenére, hogy sem a címadó könyvhöz (Blade Runner - a Pengefutár), sem a tulajdonképpeni sztori alapregényéhez (Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) nincs sok köze. Szerettük, mert a kiváló Harrison Ford játszott benne, szerettük, mert nagyon jó film és szerettük, mert Edward James Olmos (mindannyiunk szeretett Bill Adamája) magyarul (is) beszél benne. Van azonban valaki, aki még nálunk is jobban szereti a filmet, olyannira, hogy fogta magát és zseniálisan előállította Rick Deckard ruhatárát.

Tovább

Verne, NASA, és az igazság

Sokunk kedvenc olvasmánya volt gyermekkorunkban Verne Utazás a Holdba című regénye. A könyv 1865-ben jelent meg Franciaországban, amikor az amerikai polgárháború már a vége felé közeledett. Elképesztő, de Verne sejtései közül megdöbbentően sok igaznak bizonyult. Néhány ezek közül.

Tovább

Követők

Toochee Zanphagras pestabacsi kicsimate galaktika Köznapi Tharquuis myexpeti mesh126 renter rockfarkas pappék Kandr4 Gavarra

Hirdetés

Galaktika

blogavatar

Minden, ami tudomány, minden ami fantasztikus... és minden, ami tudományosan fantasztikus. A Galaktika hivatalos blogja. Lépj a jövőbe!

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Utolsó kommentek